Home / Sports / مزیت های عرضه محصولات در تالار فرعی بورس از زبان یک کارشناس

مزیت های عرضه محصولات در تالار فرعی بورس از زبان یک کارشناس

به گزارش ایرنا، بازارهای فرعی همواره به طرق مختلف در بورس ها وجود داشته و استانداردهای خاص خود را دارند.
عرضه کنندگانی که به حضور در فضای شفاف بورس متمایلند اما شرایط پذیرش در تالار اصلی را ندارند می توانند با عرضه محصولات در بازار فرعی از مزیت های بورس کالا استفاده کنند.
«پویان دارابی» کارشناس بازار سرمایه، امروز در این باره به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: بازارهای فرعی در بورس های مختلف با اهداف مشخصی شکل گرفته و در بورس کالای ایران نیز بازار فرعی برای معاملات املاک و مستغلات و کالاهایی راه اندازی شده است که استانداردپذیری لازم و توالی عرضه را ندارند؛ به این ترتیب هر محصولی با رعایت استانداردهای این بازار می تواند وارد چرخه معاملات شود.
به گفته وی، در بورس اوراق بهادار بازارهای فرعی زیاد وجود دارد و اگر یک تولیدکننده یا عرضه کننده شرایط پذیرش محصول در تالار اصلی را ندارد اما امکان ورود آن به بازار فرعی مهیاست، نباید از مزایای بورس مانند امنیت معاملات محروم شود.
وی یادآوری کرد: در بازار فرعی معاملاتی امن را برای خریداران و فروشنده شاهدیم و به این ترتیب معاملات محصولات در این بازار برای طرف های معامله، سود دارد.
به گفته وی، انجام این معاملات در فضایی به غیر از بازار فرعی می تواند هزینه های زیادی برای طرف های معامله داشته باشد، در حالی که بازار فرعی می تواند باعث کاهش هزینه ها و شفافیت معاملاتی شود.
وی همچنین افزود: کشف قیمت عادلانه و شفاف، رفع معایب روش های سنتی مزایده و ایجاد بستری مطمئن برای معامله محصولات فاقد قابلیت عرضه در تالار اصلی، مزیت معاملات در بازار فرعی است.
به گفته دارابی، ساختار بازارهای اصلی و فرعی متفاوت است و هر کدام قوانین و استانداردهای خود را دارد و نمی توان گفت کالایی نمی تواند به بازار فرعی راه پیدا کند.
برای نمونه محصولات «آف گرید پتروشیمی» ها به دلیل نداشتن استانداردهای لازم در تالار اصلی عرضه نمی شود اما به تالار فرعی می رود و خریداران نیز ترجیح می دهند به دلیل شفافیت معاملات به این بازار ورود کنند.
به گزارش ایرنا، بازار فرعی مکانی برای عرضه کالاهایی محسوب می شود که دارای استانداردهای ثابت نیست اما به شفاف سازی برای کشف قیمت نیاز دارد.
بجز چهار بازار اصلی بورس کالا یعنی تالارهای صنعتی و معدنی، کشاورزی، پتروشیمی و فراورده های نفتی و آتی، دستورالعمل ایجاد یک بازار دیگر زیر نظر بورس کالا در اواخر سال 1391 به تصویب هیات مدیره سازمان بورس رسید تا روند پیشرفت و توسعه معاملات بورس کالا تکمیل تر شود که در نهایت به راه اندازی تالار فرعی بورس کالا منجر شد.
از مزایای عمومی معامله از طریق بورس کالای ایران، تخفیف 10 درصدی از مالیات بر درآمد حاصل از فروش و معافیت از برگزاری مناقصه یا مزایده و تشریفات مربوط به آن است.
خروج از نظام قیمتگذاری دیگر مزیت عمومی عرضه در بورس کالای ایران است.
از مهم ترین مزیت های راه اندازی بازار فرعی بورس کالای ایران از بین بردن تخلف و ابهام ناشی از اجرای روش های سنتی مزایده پاکتی به دلیل فراهم سازی امکان رقابت برای طیف بیشتری از مشتریان است.
همیشه در روش مزایده که با طی مراحل و تشریفات کاغذی همراه است، شک و شبهه هایی وجود دارد اما انجام معاملات از طریق تابلو بورس به صورت شفاف، این شبهه ها را از بین می برد.
دیروز (شنبه) در بخش محصولات شیمیایی بازار فرعی بورس کالای ایران 54 تن متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات و آنیلین عرضه شد.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام*2022*1961* مصاحبه: میثم طاهری* انتشار: مریم مسعود

انتهای پیام /* www.irna.ir

Check Also

The visit of Prime Minister of Korean republic to Tehran

At the time, Iran's relations with North Korea were very good because of its support …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *