
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی زرافشان روز دوشنبه در نشست خبری برنامه تعالی مدیریت مدرسه اظهار کرد: هدف عملیاتی شماره 19 سند تحول، استقرار نظام ارزشیابی برای تضمین کیفیت در بخش تعلیم و تربیت را طلب کرده است.
وی افزود: در فصل چهارم سند تحول نظام تعلیم و تربیت، مدرسه دارای مدیریت مشارکتی، قدرت تصمیم گیری توانایی، برنامه ریزی خود ارزیاب، توانمند و پاسخگو معرفی شده که این نشان دهنده جایگاه والای مدرسه در این سند است.
زرافشان ادامه داد: برای رسیدن به چشم انداز در سال 96 - 95 برای اولین سال 11 هزار و 252 مدرسه را تحت پوشش این طرح بردیم که اجرای آن مدرسه را در مدیریت خودکفا می کند.
وی گفت: در این طرح ارزیابی بیرونی نیز به شکل ملی از 19 شهریور ماه انجام می شود که در آن 554 مدرسه که توسط استانها حائز رتبه برتر بودند، پس از ارزیابی به 55 مدرسه در ستاد انتخاب مرحله نهایی راه پیدا می کنند.
معاون آموزش متوسطه گفت: در بند سوم برنامه ارائه شده وزیر، بحث کیفیت آموزش مطرح شده که امسال برای اولین دوره با همکاری سازمان استاندارد، شاخص ها و استانداردهای مدل ملی کیفیت در آموزش مورد ارزیابی قرار می گیرد و در آبان ماه از مدارس برتر تجلیل خواهد شد.
وی ادامه داد: از جمله امیتازات ورود به عرصه ارزیابی کیفیت این است که ارزیابان ما که تاکنون در درون آموزش و پرورش بوده اند به بانک اطلاعات سازمان ملی استاندارد اضافه می شوند و با گرفتن گواهی نامه ارزیاب ملی از این پس می توانند در سایر دستگاه ها هم مشارکت کنند.
زرافشان تاکید کرد: برای طرح تعالی کادر آموزشی بیش از 7 هزار مدرسه جدید هم تحت آموزش قرار می گیرند و بدین وسیله امیدواریم نقصی که در نظام تعلیم و تربیت بود رفع شود.
وی گفت: پیش از این هر جا سخن از کیفیت بود صنعت مورد توجه قرار می گرفت ولی از این پس شاهد ارتقای کیفیت در فرهنگ ومدارس نیز خواهیم بود.
معاون آموزش متوسطه تصریح کرد: در مورد نقدهایی که در رسانه ها برای برنامه تعالی صورت می گیرد، سعی کردیم از تجربیات جهانی از کشور های مثل سنگاپور استفاده کنیم و تاکید داریم این طرح و مدل موفق فرهنگ سازمانی حاکم بر مدارس ما را دچار تغییر می کند.
** کسر خدمت سربازی برای مهارت آموزان فنی و حرفه ای
زرافشان تاکید کرد: در جلسه مشترک امروز با رییس کل نیروهای مسلح و سایر فرماندهان و حضور حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، مقرر شد، دانش آموزان فارغ التحصیلی که به سربازی می روند در دوره خدمت مهارت هایی کسب کنند و افراد با شاخه تحصیلی فنی و حرفه ای در گرایش تخصصی خود ارتقا آموزش می بینند و این مسله باعث کسر خدمت مهارت آموزان خواهد شد.
وی به جایگاه عدالت آموزشی در صنعت اشاره کرد و افزود: در 4 سال گذشته برای دانش اموزان 12 تا 14 سال پوشش واقعی به 94 درصد و حضور در مدارس به 97 درصد رسید و در دوره دوم متوسطه مقطع سنی، 15تا 17 سال پوشش واقعی به 82 درصد و پوشش حضور تحصیلی در این گروه سنی به 87 درصد رسید.
زرافشان خاطر نشان کرد: جذب کودکان بازمانده از تحصیل را از طریق سامانه «سناد» پیگیری کردیم و از این پس نمایندگان ما به تفکیک منطقه و استان به منازل دانش اموزانی خواهند رفت که از تحصیل باز مانده اند تا آن موانع را برطرف کنند.
وی یاد آور شد: دیگر منتظر نخواهیم بود تا بچه های بازمانده از تصحیل، خود به مدرسه بیایند بلکه ما به سراغ آنها می رویم.
** تشکیل کمیته منطقه محروم برای 5 استان کشور
معاون آموزش متوسطه ادامه داد: در بحث عدالت آموزشی طرح های جهاد علمی در مناطق محروم، با مشارکت بنیاد علوی، و توجه به دانش آموزان علوم انسانی در دست اجرا است و تا پایان پایه نهم پوشش 100 درصدی و تا پایه 10 و 12 را به پوشش 95 درصدی خواهیم رساند.
وی تاکید کرد: کمیته ای در آموزش و پرورش به نام کمیته مناطق محروم تشکیل شده و با هم افزایی دستگاه ها برای پنج استان هدف یعنی هرمزگان، خوزستان، سیستان وبلوچستان، جنوب کرمان و آذربایجان غربی که در مجموع 100 منطقه هدف را دارند طرح ارتقای کیفیت آموزش در دستور کار قرار می گیرد، علاوه بر آن با مشارکت وزارت بهداشت تامین مراقبت های بهداشتی مدارس شبانه روزی و با کمک وزارت کار تامین بسته های غذایی انجام می پذیرید.
** 14 رشته جدید فنی و حرفه ای و 7 رشته جدید کار ودانش
معاون آموزش متوسطه گفت: با توجه به برنامه پنج ساله توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و کار و دانش و با عنایت به نیازسنجی که در جلسات مختلف با اصناف و دستگاه های گوناگون داشتیم، 14 رشته جدید فنی و حرفه ای و هفت رشته جدید کار ودانش اضافه خواهد شد.
وی افزود: برای تجهیز هنرستان ها نیز 54 میلیارد تومان، برای کیفیت بخشی به آموزش 30 میلیارد تومان و برای خرید تجهیزات جدید 200 میلیارد تومان به عنوان تسهیلات بانکی در بودجه قانون 96 پیش بینی شده است.
زرافشان خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت شهرک های صنعتی و توسعه رشته های دریایی از اولویت های جدید ما برای مهارت آموزان است و تغییر محتوایی در آموزش و پرورش برای ما نسبت به تغییر ساختار آموزشی در اولویت بالاتری قرار دارد.
فراهنگ ** 1085 ** 3079 ** خبرنگار: علی اسدی * انتشار: امید غیاثوند