هدف ایرنا گسترش اطلاع رسانی است. لذا انتشار این مطلب به معنای تائید محتوای آن نیست
روزنامه جام جم در یادداشتی به قلم بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، نوشته است: در آستانه چهلمین سالگرد پردهنشینی و غیبت غریبانه عالم جلیلالقدر امام موسیصدر، یاد و خاطره این انسان آزاده، اسلامشناس، مروج دین و اخلاق را گرامی میداریم.
او که شیعیان لبنان و دوستدارانش لقب «امام» به او داده بودند، بعدها رهبری شیعیان این کشور را عهدهدار شد. ایشان به پاس خدمات گرانسنگ خود در معرفی ظرفیتهای سیاسی و اجتماعی اسلام، پیشگامی در وحدت میان شیعیان و اهل سنت و معرفی چهره رحمانی از دین مبین اسلام در میان سایر ملتها و مذاهب، در قلوب شیعیان لبنان و بخش عظیمی از تودههای مسلمان جهان اسلام جای گرفت.
نقش برجسته، والا و تعیینکننده و بیبدیل آن آزادمرد در ایجاد انسجام و همبستگی و هویتبخشی به شیعیان لبنان بر همگان هویداست؛ نقشی که با تأسیس و ریاست مجلس اعلای شیعیان لبنان، علاوه بر تقویت جنبههای اعتقادی، بعدی سیاسی ـ اجتماعی به شیعیان لبنان بخشید و باعث ارتقای موقعیت و جایگاه آنان در آن کشور شد.
به سبب همین جایگاه برجسته و مقبولیت عام میان فرقهها و جریانات مختلف بود که امام موسی صدر توانست با نفوذ کلام خود به جنگ داخلی لبنان در میانه دهه 1350 هجری شمسی پایان بخشد و میان جناحهای سیاسی مختلف به جای تخاصم و تقابل، گفتوگو و تفاهم حاکم کند.
بیشک، تلاش برای گفتوگوی ادیان و تقریب مذاهب در لبنان از اصلیترین دغدغههای او بود. وی از اولین روزهای هجرت به لبنان در سال 1338، با طرح شعار«گفتوگو، تفاهم و همزیستی»، پایههای روابط دوستانه و همکاری صمیمانهای را با رهبران دینی مسیحی و اهل سنت لبنان بنا نهاد.
اما دایره فعالیتها و مجاهدتهای امام موسیصدر فقط محدود به عرصههای فکری و سیاسی و اجتماعی و تقریب میان ادیان و مذاهب نبود و سید موسی در میدان کنش انقلابی و مبارزه با استکبار و صهیونیسم نیز پیشگام و پیشرو بود؛ چنانکه اولین هستههای مقاومت شیعی برضد صهیونیستهای اشغالگر را شکل داد و در کادرسازی نیروهای مبارز لبنانی و فلسطینی برای مقابله با اسرائیل غاصب و بعدها تشکیل محور مقاومت برضد اشغالگران صهیونیست، نقش تعیینکنندهای ایفا کرد.
منظومهای از افکار بدیع در بیان عقاید اسلامی در معرفی چهره نورانی و رحمانی اسلام، تلاشهای خستگی ناپذیر در عرصه وحدت جهان اسلام و تقریب بین مذاهب اسلامی، ایجاد تعامل و مفاهمه مستمر با اندیشمندان و مقامات طراز اول جهان مسیحیت و برگزاری نشستهایی برای گفتوگوی میان ادیان ابراهیمی؛ تماماً چهرهای منحصر بهفرد و بینظیر به امام موسی صدر بخشید.
با وجود تلاشهای دیکتاتوری همچون قذافی برای خاموش کردن بانگ رسای امام موسیصدر، ندای ملکوتی و وحدتبخش او پس از 40 سال پردهنشینی و غیبت غریبانه همچنان روحبخش، گوشنواز و دلانگیز است. بیتردید، راه و رسم آن بزرگمرد در جان آدمیان خداپرست، آزاده و نیکنهاد برای همیشه رهگشاست.
*منبع:روزنامه جام جم،1396،6،9
**گروه اطلاع رسانی**2059**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه