به گزارش ایرنا، از بهمن ماه گذشته تاکنون، سه شنبه های نخست هر ماه، تالار شقایق های دانشگاه صنعتی شاهرود محفلی برای گردهمایی افراد بسیاری شده که دستکم ساعتی را به یادگیری پیرامون حوزه های سلامت جسم و روان خود، اختصاص می دهند.
با گذشت هفت ماه از برگزاری این همایش ها، اکنون خیلی ها پای ثابت شرکت در این محفل شده و در کنارش از خدمات مشاوره ای رایگان کارشناسان علوم پزشکی، روان شناسی و تربیت بدنی هم بهره مند می شوند.
هر ماه موضوع جدیدی برای همایش انتخاب شده و سخنرانان متخصص هر حوزه که بیشتر استادان با سابقه دانشگاه های خوب کشور هستند، بخشی از اطلاعات و تجربه های خود را با مردم در میان می گذارند.
یکی از شرکت کنندگان این همایش ها، در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به تاثیر صحبت های کارشناسان در اصلاح رفتارها و در نتیجه بهبود وضعیت زندگی خود، بیان کرد: با شنیدن هر نکته آموزشی از زبان استادان، هر بار تلاش کردم تا با به کار بستن آنان در زندگی خود، بسیاری از مشکلات خانواده را برطرف کنم.
فاطمه باقری با بیان اینکه امکان گفت و گوی رو در رو با پزشکان و روانشناسان در یک مجموعه، فرصت خوبی است که کمتر زمانی می توان به آن دست یافت، افزود: اینجا برای بیشتر مسایل مربوط به سلامت جسمی و روحی، فردی متخصص حضور دارد که می تواند مردم را به خوبی راهنمایی کند در حالی که این امکان در بیرون از این سالن دیگر فراهم نیست و باید وقت و هزینه بیشتری برای دست یابی به این راهنمایی ها، صرف کرد.
گذشته از بحث مشاوره، این گردهمایی دوستانه، بخش جذاب دیگری هم دارد و آن آموزش عملی تمرین های ساده ورزشی برای ترک عادت های حرکتی اشتباه و پیشگیری از بسیاری مشکلات جسمانی است. اجرای این بخش از برنامه را محمد حسین رضوانی، عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه صنعتی شاهرود برعهده دارد.
خبرنگار ایرنا، اطلاعات تکمیلی این همایش ها را از دبیر آن، جویا شد. علی یونسیان توضیح داد: 'سلامت و زندگی' عنوان همایش هایی است که از حدود چهار سال پیش به همت چند تن از استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری دیگر نهادها در پایتخت کار خود را آغاز کرده است.
وی هدف از برگزاری آن را اطلاع رسانی به یکایک مردم درباره سلامت و شیوه های بهتر زندگی کردن دانست و گفت: در شاهرود هم بهمن 95 نخستین همایش سلامت و زندگی شروع شد و از آن زمان تاکنون، سه شنبه های نخست هر ماه، تالار شقایق های دانشگاه صنعتی شاهرود میزبان این گردهمایی مردمی است.
یونسیان اضافه کرد: این همایش ها در تهران، به جای سه شنبه، پنجشنبه ها برگزار می شود.
وی یادآور شد: در شاهرود دانشکده تربیت بدنی دانشگاه صنعتی دبیر همایش بوده و دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و اداره ورزش و جوانان شهرستان در برگزاری آن نقش دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، با اشاره به استقبال بسیارخوب همشهریان از این برنامه، بیان کرد: از یک ساعت پیش از آغاز هر همایش، سه کمیته تخصصی خانواده، تربیت بدنی و علم تمرین و مامایی با حضور کارشناسان هر حوزه، به شرکت کنندگان مشاوره می دهد.
یونسیان افزود: تمامی افرادی که به هر شکل در برگزاری این رویداد نقش دارند بدون هیچ چشم داشت و به صورت داوطلبانه برای آگاهی بخشی به مردم و افزایش سطح کیفیت زندگی آنان تلاش می کنند.
وی ادامه داد: با گذشت هفت ماه، بخش ارزشیابی همایش راه اندازی شده تا با نظرخواهی از شرکت کنندگان درخصوص نحوه برگزاری و یا مطالب ارایه شده، بتوان نیازسنجی کرده و کیفیت انجام کار را بالاتر برد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ومسوول کمیته مامایی هم به ایرنا گفت: در این کمیته مشاوره هایی درخصوص مشکلات زنان و زایمان به صورت رایگان به بانوان ارایه می شود.
ناهید بلبل حقیقی اضافه کرد: از زمان راه اندازی همایش های سلامت و زندگی، مشاوره های تلفنی من به مردم هم بیشتر شده به گونه ای که بعد از ظهرها حدود 2 ساعت از وقت خود را به این گفت و گوها اختصاص می دهم.
وی با بیان اینکه نیاز است اطلاع رسانی بیشتری درباره این برنامه صورت گیرد، تاکید کرد: تعداد شرکت کنندگان از ابتدا تاکنون با فراز و نشیب هایی همراه بوده، اما مهم این است که حتی اگرآگاهی 10 نفر در حوزه سلامت افزایش یابد، مسوولان برگزاری همایش به هدف خود رسیده اند.
مسوول کمیته تربیت بدنی و علم تمرین نیز گفت: در این کمیته در 2 حوزه آشنایی و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی دانشکده تربیت بدنی و همچنین تمرین های حرکتی به مراجعه کنندگان مشاوره داده می شود.
عادل دنیایی با بیان اینکه آزمایشگاه دانشکده تربیت بدنی دانشگاه صنعتی شاهرود یکی از مجهزترین آزمایشگاه های ایران است، افزود: برای افرادی که تمایل به استفاده از این دستگاه ها داشته و در این همایش ها نام نویسی کنند، 30 درصد تخفیف هم اختصاص می یابد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مراجعه کنندگان در گروه سنی 30 تا 40 سال هستند، اضافه کرد: افراد در معرض بیماری های قلبی و عروقی و یا دیابت، از این بخش استقبال زیادی کرده اند.
این دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی ادامه داد: در بخش ورزش قهرمانی هم جوانان بسیاری از دستگاه های آزمایشگاه دانشگاه صنعتی شاهرود استفاده می کنند چرا که بیشتر این دستگاه ها در جای دیگری در استان یافت نمی شوند.
مجموعه همایش های سلامت و زندگی شهرستان شاهرود تاکنون با موضوع های گوناگونی چون ازدواج موفق، امید به زندگی، مدیریت ارتباط در خانواده، عوارض کم تحرکی و ارایه راهکار، اصول تغذیه سالم، رژیم های چاقی و لاغری و سلامت سالمندی برگزار شده است. استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها در حوزه های پزشکی، تربیت بدنی، مشاوره و جامعه شناسی از جمله سخنرانان این مراسم بوده اند.
سابقه تاسیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به سال 1350 برمی گردد که با عنوان آموزشگاه بهیاری زیر نطر جمعیت هلال احمر کار خود را آغاز کرد.
سال 1352 تحت پوشش وزارت بهداری آن زمان به 'مدرسه عالی مامایی' تغییر نام داد.
در سال 1361 با نام دانشکده پرستاری و مامایی شهید باهنر و از سال 1371 با جدا شدن از دانشگاه علوم پزشکی سمنان با عنوان دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود به فعالیت خود ادامه داد.
7359/6167 خبرنگار: مهسا شانیان ** انتشار دهنده : محسن شاکری
(برای آگاهی از اخبار شهرستان های شاهرود و میامی به کانال تلگرامی اخبار ایرنا شاهرود به آدرس @irnashahroud مراجعه فرمایید)
Check Also
Russia’s Astrakhan welcomes Iranian entrepreneurs
In a meeting with Iran's consul general Mahdi Akouchkian on Thursday, Irina Azarova expressed confidence …