Home / Culture / کشتی قهرمانی جهان/الیاسی پنجم شد؛ دومین عنوان نایب قهرمانی ایران در پاریس

کشتی قهرمانی جهان/الیاسی پنجم شد؛ دومین عنوان نایب قهرمانی ایران در پاریس

به گزارش ایرنا، مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی سال 2017 جهان روز دوشنبه آغاز و امروز سه شنبه به پایان رسید.
در وزن 66 کیلوگرم محمد الیاسی در دور اول با نتیجه 2 بر یک سوسلان داوروف دارنده مدال نقره بازی های اروپایی و برنز اروپا از بلاروس را شکست داد و در دور دوم مقابل کنستانتین استاس از بلغارستان با نتیجه 10 بر یک به پیروزی رسید و در دور سوم آلمات کبیسبایف دارنده مدال نقره و برنز جهان از قزاقستان را با نتیجه 4 بر یک مغلوب کرد.
وی در دور چهارم و در مرحله یک چهارم نهایی دنیس دامیانکوف از اوکراین را با نتیجه 3 بر یک شکست داد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. اما در دور بعد مقابل ماتیوس برناتک از لهستان با نتیجه 4 بر یک شکست خورد و راهی دیدار رده بندی شد. وی در این دیدار مقابل آتاکان یوکسل از ترکیه با نتیجه 2 بر یک شکست خورد و پنجم شد.
همچنین مهرداد مردانی، یوسف قادریان و شهاب قوره جیلی نمایندگان وزن های 59، 80 و 130 کیلوگرم نیز از دور رقابت ها حذف شدند.
روز گذشته و در نخستین روز این مسابقات، محمد علی گرایی (71 کیلوگرم)، سعید عبد ولی (75 کیلوگرم) و حسین نوری (85 کیلوگرم) سه مدال برنز کسب کردند.
در نهایت تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران با 3 مدال برنز بعد از تیم روسیه، نایب قهرمان جهان شد.
رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی جهان از سال 1904 میلادی آغاز شد، نخستین تیم اعزامی کشتی فرنگی ایران در رقابت های جهانی به سال 1950 در استکهلم سوئد باز می گردد جایی که سه ملی پوش اعزامی ایران یعنی علی همای سعادت٬ علی غفاری و محمود ملاقاسمی از کسب مدال بازماندند. اما مدال آوری ایران در پیکارهای جهانی از سال 1961 یوکوهامای ژاپن آغاز شد و علیرضا قلیچ خانی با کسب مدال برنز نخستین مدال جهانی کشتی فرنگی را بدست آورد.
البته سال قبل از آن محمد پذیرایی در بازی های المپیک 1960 رم صاحب گردن آویز برنز شده بود.
تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران در پنجاه و ششمین دوره پیکارهای جهانی کشتی فرنگی که سال 2014 در تاشکند ازبکستان برگزار شد برای نخستین بار در تاریخ این رقابت ها عنوان قهرمانی را کسب کرد.
تیم ایران در این رقابت ها یک مدال طلا توسط حمید سوریان (59 کیلوگرم)، یک مدال نقره توسط امید نوروزی (66 کیلوگرم) و دو مدال برنز توسط افشین بیابانگرد (71 کیلوگرم) و قاسم رضایی (98 کیلوگرم) بدست آورد و با 42 امتیاز بالاتر از تیم قدرتمند روسیه عنوان قهرمانی را کسب کرد.
تیم ملی کشتی فرنگی ایران پیش از قهرمانی در تاشکند، در رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی جهان تاکنون نتوانسته بود عنوان قهرمانی را کسب کند اما یک بار در سال 2009 با سرمربیگری محمد بنا و با مدال طلای حمید سوریان و سه مدال برنز فرشاد علیزاده، حبیب الله اخلاقی و امیر علی اکبری عنوان نایب قهرمانی را کسب کرده است.
فرنگی کاران کشورمان در سال 2011 در استانبول ترکیه نیز با دو مدال طلای امید نوروزی و سعید عبد ولی و برنز بشیر باباجان زاده سوم شده بود.
همچنین تیم ملی کشتی فرنگی دربازی های المپیک 2012 لندن با سرمربیگری محمد بنا و با سه مدال طلای حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی از نظر تعداد و رنگ مدال ها صدرنشین شد.
ملی پوشان کشتی فرنگی ایران در رقابت های جهانی سال 2015 در آمریکا که برای کسب سهمیه در بازی های المپیک ریو بود از سوی قاسم رضایی در وزن 98 کیلوگرم یک مدال نقره و دو مدال برنز از سوی یوسف قادریان در وزن 80 کیلوگرم و حبیب الله اخلاقی در وزن 85 کیلوگرم و یک عنوان پنجمی توسط سعید عبد ولی کسب کرد.
حمید سوریان، مهدی زیدوند، افشین بیابانگرد و مهدی علیاری نیز به ترتیب در وزن های 59، 66، 71 و 130 کیلوگرم نتوانستند عنوانی کسب کنند.
ایران در این پیکارها بعد از روسیه، آذربایجان و اوکراین در رده چهارم قرار گرفت و همین موضوع سبب شد که احد پازاج سرمربی تیم ملی از کار برکنار و یک بار دیگر محمد بنا سکاندار هدایت تیم ملی در بازی های المپیک ریو شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با کانال ورزشی ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شوید.
ورزشی**1067*شبس*1488 *خبرنگار: رضا رمضانی*انتشار دهنده: بهمن بامداد**

انتهای پیام /* www.irna.ir

Check Also

COVID-19 kills 148 Iranians over past 24 hours

Sima Sadat Lari said that, with the 148 new deaths, the country’s total COVID-19 death …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *