به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه خبری « ایوان لیبیا» علی القطرانی، فتحی المجبری و عمر الاسود سه عضو شورای ریاست جمهوری لیبی با صدور بیانیه ای مشترک از بنغازی تاکید کردند از یکپارچگی خاک لیبی و ادامه مبارزه با تروریسم و تلاش برای حفظ حاکمیت ملی لیبی و همچنین اقدامات ارتش لیبی (به فرماندهی ژنرال حفتر) برای تامین امنیت لیبی حمایت می کنند.
این سه نفر در ادامه این بیانیه خود تاکید کردند: 'قاطعانه تک روی های «فایز السراج»را در تصمیم گیری ها که خارج از اختیارات او است، رد می کنیم و اعتقاد داریم این تصمیم ها باعث ایجاد بحران در صحنه سیاست و امنیت کشور می شود و به تلاش ها برای همدلی فراگیر لیبیایی ها آسیب می زند.'
این سه نفر، فایز السراج را به نقض بندهای توافق سیاسی در لیبی متهم کرده و ازمردم و دستگاه های نظارتی لیبی خواستند با این تصمیم ها مخالفت کنند و از اجرای آن خودداری کنند.
این سه عضو شورای ریاست جمهوری لیبی با بیان اینکه تصمیم های تکروانه رئیس شورای ریاست جمهوری، یکپارچگی، امنیت و ثبات کشور را به خطر می اندازد، از جامعه بین الملل به ویژه «غسان سلامه» نماینده سازمان ملل برای حل بحران لیبی نیز خواستند موضع گیری قاطعی در خصوص این اقدام های او داشته باشد.
این سه نفر در پایان این بیانیه اعلام کردند: ' از نهادهای قانونی و در راس آن مجلس نمایندگان تنها نمانیده قانونی مردم لیبی، دستگاه نظامی نشات گرفته از مجلس به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح (تحت حمایت ژنرال حفتر )حمایت می کنیم.
به نظر می رسد لیبی با جدا شدن این سه نفر از شورای ریاست جمهوری، وارد مرحله جدیدی از درگیری های سیاسی شود.
شورای ریاست جمهوری لیبی 9 عضو دارد و فایز السراج ریاست آن را بر عهده دارد. با این موضع گیری این سه نفر، تنها 6 نفر در شورا باقی می مانند و مشخص نیست این شورا چه سرنوشتی پیدا می کند؟
فایز السراج چند روز پیش سرپرست جدیدی برای وزارت کشور تعیین کرد و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را نیز تغییر داد. این اقدام با واکنش شدید مخالفان وی و از جمله ژنرال «خلیفه حفتر» مواجه شد. ژنرال حفتر پس از آن اعلام کرد که در مناطق تحت کنترل ارتش، کسی حق ندارد با دولت وفاق ملی همکاری کند.
لیبی از زمان سقوط حکومت «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.
اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست «عبدالله الثنی» است که مورد تایید ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای مسلح این کشور قرار دارد.
پارلمان لیبی از دولت مخالف دولت وفاق ملی به ریاست عبدالله الثنی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند.
به عقیده کارشناسان رقابت عوامل خارجی عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است.
دولت وفاق ملی از سوی اروپا، آمریکا، چندین کشور آفریقایی و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
ژنرال حفتر مورد تایید امارات، مصر و عربستان است و این کشورها اخوان المسلمین را دشمن خود می دانند.
شبد** خاورم **2041**1379
انتشار دهنده: هادی افتخاری
Check Also
COVID-19 kills 148 Iranians over past 24 hours
Sima Sadat Lari said that, with the 148 new deaths, the country’s total COVID-19 death …